
Notizie
giovedì 09 gennaio alle ore 09.00 in aula 24 si tiene la revisione degli elaborati e presentazioni per coloro che hanno le hanno già preparati. Per gli altri suggerisco comunque di assistere per prendere info.
Gabriele Chilosi ti sta invitando a una riunione pianificata in Zoom.
Argomento: sicurezza alimentare
Ora: 8 nov 2024 09:00 AM Roma
Ogni settimana il Gio, Ven, fino a 27 dic 2024, 15 occorrenza/e
Scarica e importa i seguenti file iCalendar (.ics) nel tuo sistema di calendario.
Settimanale: https://uniroma1.zoom.us/meeting/tZUkdOmuqT4oGdc3OPHde24uVCSJwWw9H_Jr/ic...
Entra Zoom Riunione
https://uniroma1.zoom.us/j/81930675233
ID riunione: 819 3067 5233
---
Un tocco su dispositivo mobile
+13052241968,,81930675233# Stati Uniti
+13092053325,,81930675233# Stati Uniti
---
Componi in base alla tua posizione
• +1 305 224 1968 Stati Uniti
• +1 309 205 3325 Stati Uniti
• +1 312 626 6799 Stati Uniti (Chicago)
• +1 646 931 3860 Stati Uniti
• +1 929 436 2866 Stati Uniti (New York)
• +1 301 715 8592 Stati Uniti (Washington DC)
• +1 253 205 0468 Stati Uniti
• +1 253 215 8782 Stati Uniti (Tacoma)
• +1 346 248 7799 Stati Uniti (Houston)
• +1 360 209 5623 Stati Uniti
• +1 386 347 5053 Stati Uniti
• +1 507 473 4847 Stati Uniti
• +1 564 217 2000 Stati Uniti
• +1 669 444 9171 Stati Uniti
• +1 669 900 6833 Stati Uniti (San Jose)
• +1 689 278 1000 Stati Uniti
• +1 719 359 4580 Stati Uniti
ID riunione: 819 3067 5233
Trova il tuo numero locale: https://uniroma1.zoom.us/u/kpBoKw4Jx
Orari di ricevimento
lunedì 09.00 - 11.00 presso la sede di Viterbo. Nella sede di Roma a richiesta degli studenti
Curriculum
Curriculum vitae
Gabriele Chilosi
Address: Polo di Agraria. Dipartimento per la Innovazione nei sistemi Biologici, Agroalimentari e Forestali (DIBAF), Università degli Studi della Tuscia, Laboratorio di Protezione delle Piante, Patologia Vegetale, Via S. Camillo de Lellis snc, 01100, Viterbo, Italy.
mail: chilosi@unitus.it gabriele.chilosi@uniroma1.it
website: https://sites.google.com/unitus.it/gabriele-chilosi/home-page
Prof. Gabriele Chilosi is a plant pathologist at the "Crop Protection Lab" of DIBAF. His current work focuses on optimizing crop production and preventing soil-borne and aerial diseases in horticulture (melon, tomato, potato, brassicas), cereal (durum wheat), and grapevine using sustainable management tools within a circular and agroecological approach.
In particular, his research interests involve implementing sustainable measures in crop production chains, such as using compost, green manure, and minimum tillage to increase soil fertility and prevent plant diseases. This study extends to analyzing soil microbial population functionality, mycorrhizal symbiosis, and the molecular mechanisms regulating host-pathogen-beneficial interactions, especially induced resistance.
Building on his expertise in environmental sustainability and plant health, Prof. Chilosi has expanded his research activities into landscape restoration. This area of research is also connected to his teaching at Sapienza University of Rome. His approach to landscape restoration involves implementing circular and sustainable interventions and measuring their impact using objective indices.
EDUCATION AND ACCADEMIC CAREER
2004 to present, Associate Professor of Agricultural Plant Pathology at University of Tuscia, Viterbo (habilitation as full professor in 2016).
1991-2004 Researcher in Agricultural Plant Pathology at University of Tuscia, Viterbo.
1986-1991 Assistant researcher at the “Istituto Sperimentale per la Patologia Vegetale”, Rome
1985-1986 Assistant researcher at the “Istituto Sperimentale per la Cerealicoltura”, Rome
COURSES AT THE UNIVERSITY OF TUSCIA AND SAPIENZA:
2018 to present, plant protection in landscape restoration, Course of landscape architecture (LM3) Corso interateneo Università degli Studi Della Tuscia, Università La Sapienza
2009 To present: Food Security and safety, Food Science and technology (LM70), Università degli Studi Della Tuscia Corso interateneo - Università degli Studi Della Tuscia, Università La Sapienza
1992 to present, Grapevine Protection, Course Tecnologie Alimentari ed Enologiche (L-26); DIBAF, Università degli Studi Della Tuscia
BIBLIOMETRIC INDEXES RELATED TO PUBLICATIONS AND CITATIONS
ID ORCID: 0000-0002-8525-9980
Scopus Bibliometric profile: https://www.scopus.com/results/authorNamesList.uri?st1=Chilosi&st2=Gabri...•
Google Scolar Bibliometric profile: https://scholar.google.com/citations?user=xDHFC-0AAAAJ&hl=it